Oppenheimer Artık Vizyonda!

Oppenheimer Artık Vizyonda!

Oppenheimer, 21 Temmuz 2023 tarihinde dünya genelinde aynı anda sonunda vizyona girdi ve sinema salonlarında izleyicilerle buluştu. Film sadece sinemalarda gösterilecektir. Herhangi bir platform anlaşması ise şimdilik duyurulmadı. Film, Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatını konu almaktadır. Cillian Murphy, Emily Blunt, Gary Oldman, Matt Damon ve Robert Downey Jr. gibi bazı oyuncular filmde yer almaktadır.

Oppenheimer, Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanan bir hikayedir. Filmde, Julius Robert Oppenheimer'ın, İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilme sürecindeki rolü gözler önüne serilmektedir. Christopher Nolan'ın yeni filmi bu açıdan beklentilerin büyük olduğu bir yapım haline gelmiştir.

Film, Kai Bird ve Martin J. Sherwin'in 2005 tarihli "American Prometheus: J. Robert Oppenheimer'ın Zaferi ve Trajedisi" adlı kitabından uyarlanmıştır. Film, II. Dünya Savaşı sırasında geçmekte olup, Oppenheimer'ın parlak bir bilim insanından atom bombasının geliştirilmesini yöneten biri haline dönüşümünü takip etmektedir. Film, atom bombasının ahlaki ve etik sonuçlarını keşfeden bir "tarihi gerilim" olarak nitelendirilmektedir. "Oppenheimer", tartışmalı bir film olmasına rağmen, 2023'ün en çok beklenen filmlerinden birisiydi.