Disney Dayanamadı Atatürk Dizisi Artık Film Oluyor

Disney Dayanamadı Atatürk Dizisi Artık Film Oluyor

Atatürk dizisinin Disney Plus'ta yayınlanmayacağı sonunda kesinleşti ve uzun süredir dizi formatında sunulacağı açıklanan yapım, bir filme dönüştürülmesine karar verildi. Bu karar son birkaç gündür yoğun tartışmaların odağı haline gelmişti.

Oysa Disney Plus Türkiye yetkilisi, Atatürk dizisinin yayınlanıp yayınlanmayacağı konusunda henüz kesin bir karar alınmadığını açıklamıştı. Özellikle Ermeni lobisinin provokatif paylaşımları sonrasında tepkilerin arttığını ve bu tepkilerin yurt dışına raporlandığını belirtmişti.

Yetkili bu nedenle, farklı ülkelerden gelen geri bildirimlerin önemli olduğunu ve tepkilerin ne kadar yoğun olursa o kadar dikkate alındığını vurguladı. Yerel düzeyde Türkiye tarafından raporlama yapıldığını da belirten yetkili, henüz kesin bir karar verilmediğini, ancak sürecin değerlendirme aşamasında olduğunu açıklamıştı.

Fakat beklentilerin ötesinde dizi Disney Plus için iptal edilmiş görünüyor. Bunun yanısıra Rtük'te konuyla ilgili çalışmalara başladı. Muhtemelen kısa süre sonra Disney Plus'un Türkiye'de erişim sorunu yaşaması da muhtemel görünüyor. Öte yandan sosyal medyada abonelik iptali konusunda da kampanyalar yürütülüyor. Fakat fenomen bazı isimlerin de sessiz kaldığı görülüyor.